Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Sök


Innehåll


© Perfect sense 2016

Noga utvalt

Perfect sense erbjuder handplockade varumärken och produkter ifrån världens ledande tillverkare, speciellt utvalda för passionerade musikälskare och Skandinaviska rum. Med helhetsupplevelsen i fokus så är vår målsättning att hitta den mest tillfredställande lösningen för just dig utifrån behov, preferenser och budget.

Vad vill du uppnå?

Översikt

Skivspelare

 

Pickuper

 

Kablage och strömhantering

 

Hörlurar

Audeze

Möbler och support

Akustik

Mediaservrar & streamers

Aurender

Aurender

Digitala spindlar

Aurender är sedan ett par år tillbaka ledande inom lagring, hantering och uppspelning av din digitalt lagrade musik. Enheterna är i grunden datorer, kraftigt anpassade för att ge ditt musiksystem optimala förutsättningar för bästa möjliga ljudkvalitet.

Aria

Aria

Rip ‘n’ play

Aria är en av de mest kompletta, flexibla och kompromisslösa mediaservrarna på marknaden. Till skillnad ifrån majoriteten av konkurrenterna så erbjuds fullt automatiserad rippning (via dBpoweramp), vilket tar ca 1-2 minuter per CD-skiva. Applikationen och gränssnittet (för iPad) är det i särsklass snabbaste och mest lättanvända som vi har upplevt.

Lindemann musicbook

Lindemann

All inclusive

Lindemann är en tysk tillverkare med över 20-års erfarenhet och ett gediget kunnande inom främst digitalteknik. Med sin musicbook-serie erbjuder man sofistikerade allt-i-ett lösningar för den som söker kompakt välljud i en mycket elegant, modern och flexibel förpackning.

 

Elektronik | transistor

Brands_Jeff_rowland

Jeff Rowland

Musikaliska juveler

Jeff Rowland representerar en stolt tradition av världsledande amerikanska tillverkare där man under 2014 firar sitt 30-års jubileum. Det här är elektronik av yppersta klass med en prestanda, byggkvalitet och finish som saknar motstycke.

Gryphon

Gryphon

Konst och teknik

Gryphon tillverkar världsledande Klass-A elektronik, högtalarsystem och kablar utan kompromisser. Under ledning av Flemming Rasmussen har man skapat sig ett eget universum utifrån en vision om att det krävs ett nära samspel mellan konst och teknik för att skapa upplevelser som närmar sig kraften och realismen hos verkliga framträdanden.

CH Precision

CH Precision

Innovationskraft

CH Precision är en Schweizisk tillverkare av elektronik i det absoluta toppskiktet. Grundarna kommer närmast ifrån Goldmund och Anagram technologies med gedigen kunskap inom digital- och analogteknik. Under de senaste åren har man etablerat sig som en av de ledande aktörerna, där särskilt deras ”D/A Controller” C1 (streamer / DAC / försteg) anses vara en av de allra främsta enheterna på marknaden.

Ayre

Ayre

Hjärta och hjärna

Ayre representerar allt det vi tror på. Fokus på naturlighet och helhet framför (överdriven) analys, kompromisslösa och eleganta konstruktioner, möjlighet till löpande uppgraderingar och en aldrig sinande ambition att ständigt förbättra och förfina.

Audionet

Audionet

Forskning och Framsteg

Audionet har en gedigen historia bakom sig med en stabil närvaro, och är idag en av de främsta Europeiska tillverkarna av hemelektronik. Nu tar man nästa stora steg i utvecklingen genom lanseringen av sin nya Science-serie.

Karan

Karan

Kraft och inlevelse

Karan är en av få tillverkare av transistorelektronik som verkligen kan levandegöra musiken på ett fullt naturligt och övertygande sätt. Även den mest inbitne rörälskare tvingas ofta kapitulera för de organiska kvaliteter som dessa extremt välbyggda produkter erbjuder.

Spec electronics

Spec

Berörande innovation

Spec tillverkar förstärkare med en lika enkel som utmanande uppgift – att kombinera de unika kvaliteter som en single ended triode (SET) konstruktion erbjuder i form av organisk musikalitet med kraften ifrån transistorer och den senaste Klass D-teknologin. Vid sidan av den i alla delar kompromisslösa elektroniken ifrån Absolare så är det dessa förstärkare som Kaiser använder vid utveckling och demonstration av sina högtalare – vilket är det yttersta beviset på att man lyckats.

APL

APL

Gränslöst

APL drivs av en briljant konstruktör i form av Alex Peychev. Samtliga produkter görs på beställning i liten skala, där endast de allra finaste av komponenter ifrån Lundahl, Duelund osv. används. Flera av modellerna är rörhybrider med en förmåga att förena högsta grad av naturlighet, flöde och homogenitet med extrem upplösning och definition.

Norma IPA-140

Norma

Ärliga italienare

Norma tillverkar sofistikerad elektronik med stor känsla och precision. Musikupplevelsen via dessa eleganta produkter utmärks av en fantastisk insyn i det musikaliska rummet i kombination med ett sällsynt dynamiskt omfång.

Exogal

Exogal

Nystart

Exogal Comet är tveklöst en av marknadens mest kompletta och välljudande DAC:ar i mellanklassen! Det vågar vi lova.

Lindemann musicbook

Lindemann

All inclusive

Lindemann är en tysk tillverkare med över 20-års erfarenhet och ett gediget kunnande inom främst digitalteknik. Med sin musicbook-serie erbjuder man sofistikerade allt-i-ett lösningar för den som söker kompakt välljud i en mycket elegant, modern och flexibel förpackning.

Gato Audio

Gato Audio

Välljudande elegans

Gato Audio förenar tekniskt nytänkande och kittlande industridesign med produkter riktade till passionerade ljudentusiaster och kräsna esteter.

Densen

Densen

Medryckande minimalism

Densen representerar en stolt tradition av danska tillverkare som erbjuder elektronik av mycket hög klass. Innanför det sobra yttret döljer sig stora inneboende kvaliteter, där ljudkaraktären utmärks av ett engagerande driv och en utpräglad naturlighet.

 

Elektronik | rör/hybrid

Absolare

Absolare

State of the art

Absolare är under ledning av ödmjuka Kerem Kucukaslan ett unikt projekt. Utgångspunkten är att utifrån en total kompromisslöshet erbjuda elektronik, ström- och resonanshantering i en klass för sig. Ett handplockat team av designers, konstruktörer och hantverkare ifrån USA, Turkiet, Holland och Italien skapar tillsammans produkter med en prestanda, byggkvalitet och finish som saknar motstycke inom det allra översta segmentet.

Ypsilon

Ypsilon

Grekiska gudar

Ypsilon är en av de tillverkare vi respekterar allra mest. Med hjälp av innovativa konstruktionslösningar – där man ofta förenar transistorer och rör – så skapar man produkter med en prestanda, byggkvalitet och kvalitetskänsla som få andra.

Octave

Octave

Plug and play

Octave är en tysk tillverkare av elegant, rörbaserad elektronik där man erbjuder en beundransvärd prestanda och enkelhet i hantering och handhavande. På programmet finns en komplett uppsättning modeller – ifrån kompakta integrerade förstärkare till de mäktiga monoblocken i Jubilee-serien.

Metronome

Metronome

Touché

Metronome är en av Europas mest erkända tillverkare av digitalteknik sedan 30 år tillbaka. Modellprogrammet är sedan en tid under nyutveckling, och under 2015/2016 lanserar man uppdaterade modeller med DSD-stöd i form av ett flertal CD-transporter, CD-spelare och  DAC:ar som även går att få med separat strömförsörjning.

VTL

VTL

Självklarheter

VTL tillhör en handfull av världens mest välrenommérade tillverkare av rörförstärkare. Målsättningen är att leda utvecklingen av moderna, användarvänliga rörkonstruktioner för inbitna entusiaster och passionerade musikälskare som värderar ljudkvalitet, men också ett enkelt, tryggt och självklart handhavande.

Aesthetix

Aesthetix

Värmeljus

Aesthetix tillverkar digitala signalkällor och sofistikerade, rörbaserade förstärkare med musikalitet i världsklass. Produkterna handbyggs ifrån faciliteterna i Moorpark / Californien, där man idag erbjuder sina kunder ett komplett utbud.

 

Trafomatic

Trafomatic

Rörmästarna

Trafomatic är en av de allra högst ansedda Europeiska tillverkarna av rörförstärkare. Produkterna är klassiskt eleganta och sofistikerade, med en förmåga att förmedla helhetsupplevelser och känsla som få andra.

Läs mer om tillverkaren och produkterna här.

Mer information kommer.

Aqua Hifi

Aqua

Bellissimo

Aqua är ett av våra yngsta förvärv, och ännu en italienare. Kanske är det en slump, eller så finns det kunskap och passion investerad i de här produkterna som gör att musiken lever och andas på ett mer naturligt och realistisk sätt än hos de flesta andra.ra.

Mastersound

Mastersound

La Dolce Vita

Mastersound är en av de äldsta och allra högst ansedda Europeiska tillverkarna av rörförstärkare. Produkterna är klassiskt eleganta och sofistikerade, med en förmåga att förmedla helhetsupplevelse och känsla som få andra. Tillsammans med högtalare ifrån Diapason – vilka ofta utgör partners under demonstrationer och mässor – skapas en enastående musikalisk och estetisk helhet.

Högtalare

Kaiser

Kaiser

Tyskt hantverk

Kaiser tillhör världseliten inom högtalartillverkning genom unika konstruktionslösningar, kombinerade med en mycket förfinad materialkännedom och finish.

Verity

Verity

Berörande kanadensare

Verity har skapat sig en tydlig nisch ibland världens högtalartillverkare med sitt utpräglade fokus på musikaliska, lättdrivna högtalare med en hantverksmässig finish av högsta klass.

Nola

Nola

Luft och fägring stor

Nola är utan tvekan en av marknadens mest musikaliska och högst respekterade högtalartillverkare. Vi representerar stolt Nola i Skandinavien och erbjuder produkterna i Sverige, Norge och Danmark.

Ubiq

Ubiq

Storslagen debutant

Ubiq erbjuder med sin MODEL ONE något av det mest intressanta som har nått marknaden på länge. Konstruktion, komponentkvalitet och finish är i absolut toppklass, där resultatet är en reslig fullregister-högtalare med förmågan att förmedla en i högsta grad övertygande musikalisk närvaro och nerv. Allt detta till ett pris vi inte trodde var möjligt.

”Model One is probably the best debut of any brand I ever experienced…” High Fidelity magazine, Jan 2016.

Wilson Benesch

Wilson Benesch

Högteknologi

Wilson Benesch representerar brittisk ingenjörskonst och produktdesign i absolut framkant.

Manger

Manger

Innovation & Precision

Manger tillverkar högtalare med målsättningen att uppnå maximal insikt och öppenhet – utan att inlevelse och musikalitet går förlorad.

Kharma

Kharma

Holländska delikatesser

Kharma är en av Europas mest välkända högtalartillverkare i det övre segmentet och grundades redan under tidigt 80-tal av Charles van Oosterum. Högsta tänkbara produktionskvalitet i kombination med en oklanderlig finish har varit Kharmas signum under alla år, och man har idag ett brett utbud av modeller.

Raidho D1

Raidho

Danska musiker

Raidho utvecklar högtalare för musikälskare med krav på prestanda i världsklass förenat med modern estetik. De som önskar en ljudupplevelse på högsta tänkbara nivå, men som också förväntar sig elegans och exceptionell finish.

Rockport

Rockport

Twin towers

Rockport är en av USA:s mest respekterade högtalartillverkare. Till skillnad mot lokala konkurrenter som Wilson Audio och Magico så håller man en förhållandevis låg profil, där man under åren lyckats etablera en stabil närvaro och ett avundsvärt anseende ibland musikälskare och kräsna entusiaster världen över.

PMC

PMC

Studiokänsla

PMC tillhör en av Storbrittaniens mest erfarna och namnkunniga aktörer. Med en bas inom studiovärlden har man etablerat sig som en världsledande tillverkare av referens-monitorer sedan företaget grundades under tidigt 90-tal.

Stenheim

Stenheim

Nymodernism

Stenheim grundades år 2010 av fem unga Schweiziska ingenjörer. Fyra av dem tog med sig decennier av erfarenhet ifrån en av världens högst ansedda tillverkare – Goldmund. Den femte har en bakgrund inom Schweizisk klocktillverkning. Uitifrån solid kunskap och en gemensam passion skapar man idag högtalare med en helt egen karaktär och framtoning.

Crystal cable

Crystal cable

Musikförmedling

Crystal cable har i närmare ett decennium skapat kablar och högtalare för musikälskare som insett att en anläggning aldrig är starkare än sin svagaste länk. Företaget delar kunskap och fasciliteter med systerföretaget Siltech som legat i framkant inom avancerad kabelutveckling i över 25 år.

Sonus Faber

Sonus Faber

Italienska skönheter

Sonus Faber skapar högtalare där intima musikaliska egenskaper förenas med en känsla för utformning och möbelhantverk i särklass. Grundaren Franco Serblin (1940-2013) anses av de flesta vara den italienska högtalarkonstens fader.

Diapason

Diapason

Musikaliskt hantverk

Diapason har tillverkat högtalare för hand ifrån den lilla italienska staden Brescia i 25 år. Under åren har man gjort sig kända för att skapa stativhögtalare med musikalitet, insyn och holografi av högsta klass.. Det här är högtalare som sätter musiken i första rummet, kombinerat med ett unikt formspråk och en känsla för kvalitet i minsta detalj som behöver upplevas.

Living voice

Living voice

Lättdriven musikalitet

Living voice tillverkar några av världens allra mest musikaliskt tillfredsställande högtalare. Med en mycket hög känslighet (94dB) så är modellerna optimerade för rörelektronik, där valet av förstärkare är helt fritt, och aldrig blir en begränsning.

Boenicke

Boenicke

Spelglädje

Innan vi besökte Munchen-mässan våren 2014 så kände vi inte till Boenicke. Ett par dagar senare bar vi med oss en säregen upplevelse av den magiskt spelglada lilla W5. En högtalare som avslöjar lite om dess storspelande kvaliteter vid blotta anblicken, men som utökat vår förståelse för vad som är möjligt.

Kii

Kii

Framtidsutsikter

Kii har med sin Kii Three skapat en helhetslösning riktad till dig som söker en högpresterande, integrerad och lättplacerad lösning för det moderna hemmet.

Tyska Audio har nyligen testat Kii Three (Augusti 2015):

”This is the best speaker we’ve had in our listening room for the last 30 Years!” Läs testen här (PDF).

Revel

Revel

Bang for the buck

Revel är en amerikansk högtalartillverkare som under decennier lyckats upprätthålla en konsekvens i prestanda och kvalitet som få andra.

Reference 3A

Reference 3A

Lättflörtande

Reference 3A är en tillverkare med en stadig beundrarskara. Högtalarna är genomgående mycket lättdrivna och musikaliska, med en byggkvalitet och prestanda som är svårslagen i prisklassen.

Läs mer hos tillverkaren: www.reference3a.com

Mer information kommer.

 

Skivspelare, pickuper etc.

Brinkmann

Brinkmann

Vinylälskarna

Helmut Brinkmann inledde sin karriär som professionell konstruktör av förstärkare och skivspelare för mer än 30 år sedan. Bakom familjeföretaget vilar en sällsynt passion och dedikation, där resultatet är diskreta produkter med en precision och finish i särklass.

TW Acustic

TW Acustic

Musikaliska hantverk

TW Acustic är en av de mest omtalade tillverkarna av skivspelare i det översta skiktet under senare år. Efter lanseringen av modellen Raven, vilken slog ned som en mindre bomb ibland recensenter och musikälskare världen över så har framgångarna fortsatt, och man erbjuder idag en bred repertoar av modeller på absolut referensnivå.

AMG

AMG

Förnuft & känsla

AMG har sedan introduktionen med skivspelaren Viella jämförts med absoluta referenser inom området. AMG hittar du bara hos oss, där vi har flaggskeppet Viella inkl. tonarmen 12J2 för permanent demonstration. 

Wilson Benesch

Wilson Benesch

Hög teknologi

Wilson Benesch representerar brittisk ingenjörskonst och produktdesign i absolut framkant, och är en av höstens stora nyheter hos oss.

Transfiguration

Transfiguration

Japanska mästare

Transfiguration är en japansk tillverkare under ledning av Seiji Yoshioka, vars MC-pickuper tillhör världseliten.

Acoustical systems

Acoustical systems

Analoga precisionverktyg

Acoustical systems tillverkar tonarmar, pickuper och avancerade analoga inställningsverktyg.

Att kalla någonting för ”världens bästa” är sällan trovärdigt och ofta lätt provocerande – men vi väljer att göra ett undantag för Acoustical Systems och så allra särskilt deras Axiom tonarm som tveklöst tillhör den absoluta världseliten.

Läs mer hos tillverkaren:
http://www.arche-headshell.de

Mer information kommer.

Ortofon

Ortofon

Först och störst

Ortofon behöver knappast någon närmare presentation. Om ett par år så firar man sitt 100-års jubileum, och tillhör därmed en av världens äldsta och mest erfarna tillverkare av pickuper.

Läs mer hos tillverkaren:
http://ortofon.com/hifi/home

Mer information kommer.

 

Kablar

Echole

Echole

Perfektionism

Echole erbjuder en av de mest sofistikerade kabelserierna på marknaden med en öppenhet och naturlighet som få andra, Ett permanent och återkommande inslag i våra system på den högsta nivån.

Crystal Cable

Crystal Cable

Musikförmedling

Crystal cable har i närmare ett decennium skapat kablar och högtalare för musikälskare som insett att en anläggning aldrig är starkare än sin svagaste länk. Företaget delar kunskap och fasciliteter med systerföretaget Siltech som legat i framkant inom avancerad kabelutveckling i över 25 år.

Anzus

Ansuz

Up and coming

Ansuz erbjuder lösningar för strömhantering, signalöverföring och resonanskontroll i form av kablar och strömfördelare samt tillbehör för elektrisk- och mekanisk avkoppling av komponenterna i din musikanläggning.

 

Audience

Audience

Sunt förnuft

Audience tillverkar kablar och strömprodukter, och sedan en tid även monitorhögtalare. Under åren har man befäst en ställning som en av de tillverkare som erbjuder allra högst prestanda i relation till pris. Produkterna är också några av de mest belönade i internationell branschpress.

Tara Labs

Tara Labs

Pionjärerna

Tara Labs tillhör en av de tidigaste aktörerna inom audiofil signalöverföring och kabelkonstruktion, och grundades för snart 30 år sedan. Idag erbjuder man sina kunder ett heltäckande utbud av kablar ifrån instegsmodeller upp till den extrema referensen Grand Master Evolution, vilken introduceras under våren 2014.

Vovox

Vovox

Inspelning ⎼ Uppspelning

Vovox har under snart 15 år tillverkat kablar för studios och professionell inspelnings-utrustning, liksom för krävande tillämpningar i high-end system världen över. Produkterna demonstreras ofta tillsammans med Schweiziska landsmän såsom Soulution och Stenheim, men även Magico och Raidho på mässor världen över. Det här är produkter av hög kvalitet med prestanda på mycket hög nivå i en rimlig prisklass.

Mer information kommer.

Vovox produktutbud hittar du här.

Nätprodukter

Adept response

Audience

Sunt förnuft

Audience tillverkar kablar och strömprodukter, och sedan en tid även monitorhögtalare. Under åren har man befäst en ställning som en av de tillverkare som erbjuder allra högst prestanda i relation till pris. Produkterna är också några av de mest belönade i internationell branschpress.

PS Audio

PS Audio

Regenerering

PS Audio tillhör en av världens ledande tillverkare inom strömhantering med längre erfarenhet och en djupare kunskapsbank än de allra flesta. Under senare år så har PS Audios nätprodukter och dess revolutionerande ”Direct Stream” DAC etablerat sig som marknadsledande.

 

Anzus

Ansuz

Up and coming

Ansuz erbjuder lösningar för strömhantering, signalöverföring och resonanskontroll i form av kablar och strömfördelare samt tillbehör för elektrisk- och mekanisk avkoppling av komponenterna i din musikanläggning.

Läs mer om Anzus här.

Mer information kommer

Gigawatt

Gigawatt

Fokus: Ström

Gigawatt ägnar sig uteslutande åt en sak – strömhantering – och erbjuder prestanda och byggkvalitet av högsta klass. Flera ledande tillverkare – däribland svenska Mårten – har valt Gigawatts referensprodukter i syfte att ge sin elektronik och högtalare optimala förutsättningar i demorum och på mässor världen över.

Entreq

Entreq

Jordning

Entreq är inget mindre än en svensk succé inom ett i stora delar förbisett segment – lokal jordning. Det här är produkter som kan göra mindre – eller dramatisk – skillnad i ditt system beroende på förutsättningarna.

Utöver jordlådorna så finns även strömfilter och kablar på programmet.

Är du nyfiken på att prova? Vänligen kontakta oss för möjlighet till hemlån och utvärdering i ditt eget system.

Läs gärna mer hos tillverkaren.

Mer information kommer

Möbler & support

Silent Running Audio (SRA)

SRA

Största. Möjliga. Tystnad.

Silent Running Audio (SRA) tillhör världseliten inom resonanshantering och support avsedd för marknadens finaste elektronik. Produkterna erbjuder maximal prestanda förenat med byggkvalitet, möbelhantverk och estetik av högsta klass.

Leading Edge

Leading Edge

Funktionell form

Leading Edge är ett samprojekt mellan Kaiser acoustics och Vertex AQ, där man erbjuder rack, plattformar och akustikpaneler i flera serier.

Läs mer om produkterna här.

Mer information kommer.

Audiophilar

Audiophilar

Stilren avlastning

Audiophilar erbjuder en komplett uppsättning möbler, racks och plattformar vilka kan skräddarsys i oändlighet. Vackert, välbyggt och något av det mest prisvärda vi upplevt.

Läs mer om produkterna hos Audiophilar.

Mer information kommer.

Stabilian

Stabilian

Stilren avlastning

Stabilian erbjuder kompletta rack, plattformar och fötter för resonanshantering och avkoppling av din elektronik.

Våra referensprodukter. Mer information kommer.

Stillpoints

Stillpoints

Lugn i stormen

Stillpoints erbjuder fötter och rack i den högre skolan. Produkterna är ämnade att ge din elektronik och dina högtalare bästa tänkbara förutsättningar genom att effektivt hantera de resonanser som uppstår ifrån golv och underlag, liksom hos de enskilda komponenterna. Stillpoints har rosats av enade kritiker och musikälskare under det senaste decenniet, och är en självklar uppgradering till alla seriösare system. Vi uppmuntrar dig att låna hem och prova.

Läs mer om produkterna hos Stillpoints.

Mer information kommer.

Ansuz

Ansuz

Up and coming

Ansuz erbjuder lösningar för strömhantering, signalöverföring och resonanskontroll i form av kablar och strömfördelare samt tillbehör för elektrisk- och mekanisk avkoppling av komponenterna i din musikanläggning.

Läs mer om Anzus här.

Mer information kommer

Akustik

Brands_Akustikmiljö

Akustikmiljö

Skräddarsydda akustiklösningar

Akustikmiljö är en ledande svensk tillverkare av akustikprodukter med fokus på funktion, design och miljö. Tillsammans erbjuder vi konsultation och skräddarsydda lösningar med målsättningen att skapa bästa tänkbara ljudmiljö utifrån dina specifika preferenser och rumsförutsätttningar.

Brands_Soundwave

Soundwave

Akustiska byggstenar

Soundwave består av en större mängd byggstenar i form av ljudabsorbenter och diffusatorer vars form, färg och skiftande tillämpningsområden kan varieras och kombineras fritt efter behov.

Leading Edge

Leading Edge

Funktionell form

Leading Edge är ett samprojekt mellan Kaiser acoustics och Vertex AQ, där man utifrån ett gemensamt kunnande erbjuder rack, plattformar och akustikpaneler. Det här är mycket effektiva och eleganta produkter, vilka är enkla att integrera i de allra flesta rum. Panelerna finns i modeller för både golvplacering och väggmontering i flera färger.

Läs mer om produkterna här.

Mer information kommer.